Skip to main content
Torek, 5. marec 2024
10.06.2021
12:43
Vozilo PGD Smednik GVC 16/25
Foto: arhiv ePosavje
V osrednjem brežiškem gasilskem društvu nadaljujejo s posodobitvijo voznega parka. Potem, ko so 9. oktobra lani dobili novo gasilsko avtocisterno, bodo zdaj dobili še novo kombinirano vozilo.

Novo gasilsko vozilo za PGD Brežice

BREŽICE Na Občini Brežice so zadnjega maja objavili javno naročilo za dobavo podvozja za gasilsko vozilo GVC 16/25 za potrebe Prostovoljnega gasilskega društva Brežice.

V javnem naročilu je zapisana tudi izdelava ter izvedba montaže nadgradnje na dobavljeno podvozje vozila. "Gasilsko vozilo, ki je predmet tega naročila, mora ustrezati pogojem iz veljavnih pravil o tipizaciji gasilskih vozil, ki jih je sprejela Gasilska zveza Slovenije," pravijo v naročilu.

Za celotno posadko

Gasilsko vozilo z vodo, ki ga bodo dobili brežiški gasilci, je sestavljeno iz osnonvega podvozja z enojno kabino 1+1, 4x2 ter nadgradnjo GVC-16/25 z vodnim rezervoarjem kapacitete 2500 do 3000 litrov in vgrajeno kombinirano črpalko.

Marca naslednje leto bo tovornjak v garaži

Dobavitelj bo moral dobaviti podvozje gasilskega vozila najkasneje do 30. novembra 2021, celotno vozilo z nadgradnjo pa do 31. marca naslednje leto.

Novo reševalno vozilo za brežiške reševalce

Reševalke in reševalci nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Brežice bodo najkasneje v začetku novembra letos bogatejši za novo reševalno vozilo. Po objavi javnega naročila v začetku marca so tri mesece pozneje podpisali pogodbo za dobavo reševalnega vozila za potrebe Zdravstvenega doma Brežice za dobavo nujnega reševalnega vozila tipa B z ustrezno nadgradnjo, prenosno medicinsko opremo, IKT ter postajo. Pogodbo za 215.229,25 evrov vredno vozilo so s podjetjem Medicop podpisali 24. maja. 

Rok za dobavo? 2. november 2021

Vozilo bo modularne izvedbe, namenjeno za izvajanje reševalnih prevozov v sklopu medicinske pomoči. Rok za dobavo je najkasneje 2. novembra letos, v sklopu javnega naročila pa bo dobavitelj moral odkupiti še dve specialni vozili - reševalno vozilo VW Transporter in Citroen C8, ki so ga v Brežicah uporabljali za sanitetne prevoze, za prevoze pacientov.

Od decembra imajo novo vozilo za prevoze bolnikov

Decembra lani so sicer v Zdravstvenem domu Brežice zaradi potrebe po nabavi novega kombi vozila za prevoz onkoloških in dializnih bolnikov zaradi povečanega števila pacientov in epidemioloških ukrepov v času epidemije, ko mora biti v vozilu manjše število pacientov v vozilu, kupili novo kombi vozilo.

(eP)

pgd brežice
nmp brežice

Pridružite se nam