Skip to main content
V Posavju 16.8° C Torek, 21. marec 2023
02.06.2022
11:40
Mestni avtobus, Krško
Foto: arhiv ePosavje
Z 1. junijem je za upokojence, starejše od 65 let, imetnike evropske kartice ugodnosti za invalide in vojne veterane javni medkrajevni potniški promet brezplačen.

Brezplačen mestni prevoz za upokojence, invalide in vojne veterane

KRŠKO "Vsi, ki že imajo rdečo IJPP vozovnico in jo uporabljajo za medkrajevne avtobusne in železniške prevoze po Sloveniji, so na uporabo že pripravljeni. Vsi ostali, ki izpolnjujejo pogoje, pa si to lahko uredijo na avtobusni postaji Krško, na Nomagovem prodajnem mestu. Izdaja kartice, na kateri je naložena brezplačna vozovnica, je plačljiva, in sicer stane tri evre," pravijo na Mestni občini Krško.

Kje vse lahko uporabljate vozovnico IJPP?

Vozovnica IJPP se lahko uporablja na vseh medkrajevnih linijah javnega potniškega prometa po celotni Sloveniji, tako na avtobusih Nomago kot tudi pri ostalih izvajalcih IJPP, v skladu s splošnimi pogoji izvajalca prevoza.

Takratni minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec in župan Mestne občine Krško mag. Miran Stanko ter župani nekaterih drugih slovenskih mestnih občin so namreč aprila podpisali pogodbe o poravnavi subvencij za izvajanje mestnega prevoza potnikov za upravičence do subvencioniranega prevoza. S podpisom pogodb so s 1. junijem omogočili brezplačen mestni prevoz za upokojence, invalide in vojne veterane.

(Mestna občina Krško, eP)

krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja