Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
16.10.2020
14:01
V petek se je sestal razširjeni Štab Civilne zaščite Občine Sevnica, na katerem so predstavniki služb zaščite in reševanja ter javnih zavodov obravnavali izvajanje predpisanih ukrepov.

Sestal se je razširjeni Štab Civilne zaščite Občine Sevnica

Aktualni poudarki dela in usmeritve za čim boljše delo

SEVNICA V petek so se na posvetovalnem sestanku razširjenega štaba Civilne zaščite občine Sevnica sestali predstavniki Zdravstvenega doma Sevnica, Gasilske zveze Sevnica, policije, KŠTM Sevnica in aktiva ravnateljev. "Vsaka od služb je predstavila aktualne poudarke dela in usmeritve za čim boljše, povezano in usklajeno soočanje z aktualnimi razmerami. Štab se bo v naslednjih tednih srečeval po potrebi," pravijo na Občini Sevnica.

Objavili poziv k izvajanju ukrepov za zajezitev širjenja okužbe

Ob tem so z Občine Sevnica poslali tudi poziv k izvajanju ukrepov za zajezitev širjenja okužbe s SARS-CoV-2, ki ga v izvirniku objavljamo v nadaljevanju.

Spoštovane občanke, spoštovani občani.

S stalno rastjo okužb z boleznijo covid-19 je pred nami nova preizkušnja, ko moramo vsak zase in vsi skupaj sodelovati pri zajezitvi širjenja okužb z boleznijo covid-19. Verjamem, da bomo tako kot v pomladnih mesecih tudi sedaj odgovorno in dosledno prispevali svoj delež odgovornosti za zdravje. Izvajanje zaščitnih ukrepov je po priporočilih stroke edina rešitev za omejevanje vala širjenja okužb.

Naloga vseh je upoštevati ukrepe prepovedi javnega zbiranja in zaščite, da ostanemo zdravi v čim večji meri. Kajti le s celovitim kolektivnim trudom pripomoremo k delovanju javnega življenja, vrtcev in šol, zdravstvenih ustanov in domov za starejše, gospodarstva in vseh služb, odgovornih za ekonomsko in družbeno stabilnost.

Danes je potekal posvetovalni sestanek razširjenega štaba Civilne zaščite občine Sevnica, ki so se ga udeležili predstavniki zdravstvenega doma, gasilske zveze, policije, KŠTM Sevnica in aktiva ravnateljev. Vsaka od služb je predstavila aktualne poudarke dela in usmeritve za čim boljše, povezano in usklajeno soočanje z aktualnimi razmerami. Štab se bo v naslednjih tednih srečeval po potrebi.

Ljudje potrebujemo medosebne stike, gibanje in povezovanje. Smo socialna bitja. Pa vendar je v teh časih nujno iskati alternative, ki bodo omogočile nadaljevanje aktivnosti na prilagojen način. Gibanje je lahko tudi del izvajanja družinskih opravil, sprehajanje domačih ljubljenčkov, telovadba v sobi, sprehod v gozd ali hoja iz šole. Ohranjanje stikov je mogoče tudi preko najrazličnejših sodobnih komunikacijskih kanalov.

Kljub vsem ukrepom, zaradi katerih smo morali spremeniti svoje navade in prilagoditi svoje vedenje, je pomembno, da ostanemo solidarni in da povezano skrbimo drug za drugega. Samo tako bomo skupaj uspešni pri zajezitvi širjenja virusa.

Ostanite zdravi!

Srečko Ocvirk, župan Občine Sevnica

(eP)

sevnica
koronavirus

Pridružite se nam

Novice iz Posavja