Skip to main content
V Posavju 20.1° C Petek, 7. avgust 2020
30.07.2020
13:16
Koronainfo, 10. april 2020
Grafika: ePosavje
Kot poroča Slovenska tiskovna agencija, imajo v brežiški bolnišni dve potrjeni okužbi med zaposlenimi.

30. JULIJ 2020

(13:09) STA: "V brežiški bolnišnici dva okužena zdravnika"

Dve potrjeni okužbi med zaposlenimi

Po poročanju Slovenske tiskovne agencije imajo v Splošni bolnišnici Brežice dve potrjeni okužbi med zaposlenimi. "V obeh primerih gre za zdravnika, ki sta 15. in 16. julija delala na tamkajšnji urgenci in sta se okužila od bolnice, ki je pri njih iskala pomoč," je za STA povedala direktorica bolnišnice Anica Hribar.

Bolnico so odpeljali v Maribor, zdravnika v Ljubljano

Kot pravijo, so bolnico odpeljali na zdravljenje v UKC Maribor, zdravnik pa se zdravi v UKC Ljubljana. Ta je bil na delovnem mestu le še 17. julija, druga zdravnica, pri kateri so potrdili okužbo, pa je od prejšnjega tedna v izolaciji.

"Nihče od zaposlenih ni v karanteni"

Kot je za STA še povedala direktorica bolnišnice, nihče od zaposlenih ni v karanteni. Pri sedmih, ki so bili v stiku z bolnico, spremljajo zdravstveno stanje in jih enkrat na teden testirajo. Hribarjeva je poudarila, da vsi redno uporabljajo zaščitno varovalno opremo, tudi pri obravnavi omenjene bolnice s covidom-19.

Splošna bolnišnica Brežice

25. JULIJ 2020

(11:40) V Sevnici zabeležili nov primer okužbe

V občini Sevnica so v petek zabeležili nov primer okužbe z novim koronavirusom, kažejo podatki portala Covid-19 sledilnik.

Včeraj so sicer opravili 918 testiranj in potrdili 14 primerov okužbe. Po en primer so potrdili še v Ljubljani, Kamniku, Vipavi, Velenju, Žalcu, Šenčurju, Mozirju, Ilirski Bistrici in na Blokah, po dva pa v Kranju in Rogatcu.

24. JULIJ 2020

(12:12) V Krškem potrdili še dve novi okužbi

V občini Krško so po skoraj tednu dni včeraj potrdili dve novi okužbi z novim koronavirusom. Podatki na spletnem portalu Covid-19 sledilnik kažejo, da je aktivnih primerov v občini šest, prav toliko je oseb, ki so okužbo preboleli. V četrtek so sicer v Sloveniji opravili 848 testiranj, potrdili pa so 19 novih primerov okužb.

18. JULIJ 2020

(11:17) V Krškem potrdili dve novi okužbi

V občini Krško so v petek, 17. julija, potrdili novi dve okužbi s covidom-19. Po podatkih portala Covid-19 sledilnik je bilo v občini doslej skupno potrjenih deset okužb, aktivnih je sedem.

Največ potrjenih primerov v Ljubljani

V petek so po 1027 testiranjih potrdili 24 novih okužb z novim koronavirusom. Največ, štiri, so jih odkrili na območju Ljubljane, po tri nove primere imajo v občinah Kranj in Velenje, po dva v Krškem in Domžalah, po enega pa v Cerknici, Zagorju ob Savi, Hrastniku, Metliki, Radencih, Odrancih, Radovljici, Lendavi, Trbovljah in Litiji. 

17. JULIJ 2020

(11:34) Še tretji dan zapored 19 okužb, ena nova v Krškem

V četrtek so v Sloveniji opravili 1012 testiranj na novi koronavirus, pozitivnih je bilo 19, enako število kot včeraj in predvčerajšnjim.

Največ (6) primerov v Hrastniku

Šest v četrtek potrjeno okuženih je iz občine Hrastnik, kjer je aktivno okuženih že 25 ljudi, po dva iz Šentjurja in Zagorja ob Savi, po en primer pa v občinah Ljubljana, Koper, Kranj, Krško, Postojna, Metlika, Dobrova - Polhov Gradec, Mengeš in Žalec.

16. JULIJ 2020

(14:26) V Krškem nov potrjen primer

V sredo, 15. julija, so ob 1032 testiranjih potrdili 19 okužb z novim koronavirusom, od tega šest v Hrastniku, po dva v Ljubljani in Ajdovščini, med preostalimi občinami pa je z enim potrjenim primerom na seznamu znova občina Krško.

Kje so še potrdili primere okužbe?

Po en primer so potrdili še v Dravogradu, Šentjurju, Kranju, Radencih, Zagorju ob Savi, Brezovici, Cerkvenjaku in Ivančni Gorici.

Kako je po starostni strukturi?

Največ okuženih (7) je v starostni skupini od 25 do 34 let, dva sta mlajša (14–24 let), osem jih je starih med 35 in 64 let, dva pa sta starejša od 65 let in tako spadata med najbolj ogrožene.

9. JULIJ 2020

(11:31) 13 novih potrjenih primerov, v Posavju k sreči brez novih

Pri sredinih testiranjih so v Sloveniji potrdili 13 novih primerov, po dva v Ljubljani in po enega v Vipavi, Mariboru, Cerknici, Pivki, Kočevju, Medvodah, Ilirski Bistrici, Hrastniku, Piranu, Šentjurju in Zagorju ob Savi.

8. JULIJ 2020

(11:50) V torek v Krškem potrjena dva primera okužbe s COVID-19

Dva potrjena tudi v Šentjerneju

V torek so v Sloveniji ob 1607 testiranjih potrdili 24 okužb z novim koronavirusom, hospitaliziranih pa je bilo 14 bolnikov, dva več kot v ponedeljek. Nihče od hospitaliziranih ni potreboval intenzivne nege, tri osebe pa so odpustili v domačo oskrbo.

Po trije potrjeni primeri v Ljubljani in Kopru

V Ljubljani in Kopru so potrdili tri primere okužbe, dva v Krškem, Dravogradu, Slovenski Bistrici, Rušah in Šentjerneju, po enega pa v Vipavi, Črenšovcih, Novi Gorici, Kočevju, Kamniku, Radovljici, Piranu in Zrečah.

6. JULIJ 2020

(18:44) Prepoved obiskov v Sevnici, Brežicah in na Impoljci

Od ponedeljka, 6. julija, dalje so v Domu upokojencev in oskrbovancev Impoljca in v ostalih njihovih enotah sprejeli ukrep prepovedi obiskov v domu in izhodov stanovalcev iz doma. "Ko se bo situacija umirila, bomo ukrep ponovno sprostili," dodajajo v sporočilu.

(18:42) V Sloveniji 16 novih primerov

Pri nedeljskem testiranju vzorcev novega koronavirusa so sicer potrdili 16 novih primerov, največ (7) v občini Vipava. Po tri primere so potrdili v Ljubljani in Novi Gorici, po enega pa v Mariboru, Ajdovščini in občini Hoče - Slivnica.

5. JULIJ 2020

(19:09) V Domu starejših občanov Krško prepoved obiskov

V Domu starejših občanov Krško so se zaradi slabšanja epidemiološke slike v Sloveniji odločili, da od nedelje, 5.julija, do nadaljnjega zaprejo dom za vse obiskovalce. "Prosimo za razumevanje in strpnost, saj smo se za tak ukrep odločili izključno zaradi skrbi za stanovalce našega doma," pravijo v sporočilu.

(13:40) V občini Sevnica potrjena nova dva primera s koronavirusom

V soboto, 4. julija, so v Sloveniji ugotovili 21 novih okužb s koronavirusom, opravili so 716 testiranj. Med okuženimi sta tudi dve osebi iz občine Sevnica. Kot navaja portal Covid-19 sledilnik, so v občini Sevnica trenutno trije aktivno okuženi, poleg včerajšnjih dveh še primer osebe, ki so ga odkrili 30. junija.

3. JULIJ 2020

(20:13) Prepoved obiskov v brežiški bolnišnici

V brežiški bolnišnici so od sobote, 4. julija, naprej prepovedani obiski. Ukrep na vseh oddelkih velja do preklica. Sicer so izpostavili tri izjeme, upravičenost vstopa bo preverjal vratar. > VEČ

(12:31) 16 novih potrjenih primerov, tretjega potrdili v občini Krško

V četrtek so v Sloveniji potrdili 16 novih primerov okužbe s COVID-19, največ (3) v Ljubljani, 2 v Dravogradu in po enega v drugih slovenskih občinah. V občini Krško so v četrtek, 2. julija, potrdili še tretji primer okužbe s COVID-19.

Upoštevajte samozaščitne ukrepe!

Virus še vedno kroži med populacijo, svetujemo previdnost, upoštevanje samozaščitnih ukrepov, nošenje mask v zaprtih javnih prostorih in dosledno razkuževanje rok.

2. JULIJ 2020

(11:19) V Sevnici odpovedali dogodkek Kolo fest 2020

V Sevnici so zaradi navodil NIJZ odpovedali dogodek Kolo fest Sevnica 2020, ki je bil napovedan za soboto, 4. julija 2020.

1. JULIJ 2020

(12:42) V Sevnici potrdili primer okužbe s COVID-19

V Sevnici so v torek, 30. junija, potrdili en primer okužbe z novim koronavirusom. V Sloveniji so sicer na zadnji junijski dan zabeležili 13 novih primerov okužbe,. največ (4) v Ljubljani.

Upoštevajte samozaščitne ukrepe

Virus še vedno kroži med populacijo, svetujemo previdnost, upoštevanje samozaščitnih ukrepov, nošenje mask v zaprtih javnih prostorih in dosledno razkuževanje rok.

24. JUNIJ 2020

Prvi primer je bil uvožen iz druge države

Epidemiologi iz Nacionalnega inštituta za javno zdravje so opravili epidemiološko analizo in poiskali vse, ki so bili z okuženima v neposrednem stiku. Ne glede na to, da je epidemija preklicana, virus med nami kroži, opozarjajo strokovnjaki.

Epidemiologi so opravili epidemiološko analizo

"Za visoko rizične kontakte je bila odrejena karantena"

Glede na epidemiološko situacijo v naši bližnji in daljni okolici nismo mogli pričakovati, da bo Krško oaza brez virusne okužbe. "Zaenkrat imamo dva potrjena primera. Pri prvem gre za primer obolenja, ki je vnesen iz druge države, torej s potovanja. Epidemiologi Nacionalnega inštituta za javno zdravje so opravili epidemiološko analizo, poiskali vse kontakte, torej ljudi, ki so bili z okuženima v neposrednem stiku. Nekatere od njih so opredelili kot visoko rizične, tem je odrejena karantena, nekatere pa kot nizko rizične kontakte, ki dobijo opozorilo, da se morajo posebej pozorno opazovati in v primeru pojava znakov okužbe ostati doma in o tem obvestiti svojega osebnega zdravnika," nam je povedala strokovni vodja Zdravstvenega doma Krško Janja Zorko Kurinčič.

Epidemija je preklicana, a virus kroži med nami

"Nosite zaščitne maske tudi tam, kjer niso zapovedane"

Ne glede na to, da je epidemija preklicana, virus med nami kroži. "Z rahljanjem ukrepov za preprečevanje epidemije smo seveda pričakovali porast števila okuženih. Še vedno veljajo vsi ukrepi, ki so že bili mnogokrat povedani – od ustrezne higiene naprej. Ljudem priporočam, da v zaprtih prostorih, kjer je veliko ljudi na kupu, nosijo zaščitne maske, tudi tam, kjer niso zapovedane. Za lastno zaščito in za zaščito drugih," dodaja sogovornica.

"Praksa, ko smo prehlajeni, nahodni, z malo vročine tekali v službo, se bo morala končati"

Zorko Kurinčičeva še dodaja, da je zelo pomembno, da vsi, ki imajo kakršne koli znake obolenja, ostanejo doma. "Praksa, ko smo prehlajeni, nahodni, z malo vročine tekali v službo, se bo morala končati, ker samo na tak način bomo lahko nekako širjenje virusa zajezili."

ČETRTEK, 18. junij 2020

(10:27) Drugi potrjen primer v krški občini

Kot pravijo na NIJZ, so v sredo v Sloveniji zabeležili osem novih primerov okužbe z virusom COVID-19. Med njimi je tudi nova, druga potrjena, okužba v občini Krško.

TOREK, 16. junij 2020

(09:45) Okužba v občini Krško 15. v Posavju

Okužbi so včeraj, poleg omenjene v Krškem, ki je skupno 15. v Posavju, odkrili še v občinah Piran in Postojna. 

Do zdaj je bilo v Sloveniji potrjenih 1.499 okužb, za koronavirusno boleznijo pa je umrlo 109 ljudi. V bolnišnici se je v ponedeljek zdravilo sedem bolnikov s to boleznijo, od tega ena oseba na intenzivni negi.

(eP)

krško
koronavirus
video
brežice
sevnica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja