Skip to main content
Torek, 28. november 2023
23.10.2020
20:33
DSO Krško, prva okužba
Foto: arhiv ePosavje
V Domu starejših občanov Krško so v četrtek opravili testiranje pri 109 osebah in to je pokazalo pozitiven bris pri eni izmed stanovalk.

Stanovalka brez znakov okužbe

Preventivno so jo premestili v brežiško bolnišnico

KRŠKO V Domu starejših občanov Krško pravijo, da je sicer stanovalka brez vseh znakov okužbe, a so jo preventivno premestili v brežiško bolnišnico. "Vsi zaposleni in vsi stanovalci se zaenkrat počutijo dobro in nimajo znakov okužb z novim koronavirosom. Stanovalci do nadaljnjega ostajajo vsak v svojem nadstropju, v 2. nadstropju pa so stanovalci v svojih sobah," dodajajo.

Izvajajo vse ukrepe, da se okužba ne bi širila

Zaposleni sodelujejo z epidemiologom Nacionalnega inštituta za javno zdravje, zdravnico in ostalimi strokovnimi delavci ter izvajajo vse ukrepe, da se okužba ne bi širila.

Obiski za stanovalce 1. in 3. nadstropja so še vedno možni preko stekla

"Obiski za stanovalce 1. in 3. nadstropja so še vedno možni preko stekla, sicer pa je dom zaprt, razen za obiske v nujnih primerih, ko gre za poslavljanje posameznega stanovalca. Svojce vabimo, da svojim najbližjim napišejo pismo ali elektronsko pošto, ki jo bomo takoj posredovali stanovalcem," je še zapisala direktorica doma Nuša Masnik.

(bš)

koronavirus
krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja