Skip to main content
Petek, 1. december 2023
09.11.2020
07:59
COVID-19, Miran Stanko, stanje v občini, 6. november
Grafika: ePosavje.com
V petkovem dopoldnevu smo se o stanju v občini v času epidemije COVID-19 pogovarjali tudi s krškim županom Miranom Stankom.

"Razmere v občini so podobne kot drugod po državi"

V petek 111 aktivno potrjenih primerov, podobno kot med 21. in 22. oktobrom

KRŠKO V četrtek so na testiranjih v Krškem potrdili pet novih primerov okužbe, v petek je bilo tako še 111 aktivno potrjenih primerov, kar pa je 11 manj kot dan poprej. Podobno število aktivnih primerov, ob seveda drugačni metodologiji testiranja, je bil med 21. in 22. oktobrom, ko so v Krškem beležili 105 in 115 aktivno potrjenih primerov. "Razmere v občini so podobne kot drugod po Sloveniji. Za razliko od pomladi, ko smo bili oaza in nismo imeli zaznanih primerov, pa je sedaj drugače," pravi krški župan Miran Stanko.

"Število pada, situacija se nekoliko umirja, ..."

"Seveda pa ne moremo nič reči, kako se bo razvijalo naprej"

"V občini Krško je še najmanj primerov, če govorimo o incidenci na 100.000 prebivalcev. Število pada, situacija se nekoliko umirja in tisti val, ki je bil 14 dni nazaj, je v fazi pojenjanja. Seveda pa ne moremo nič reči, kako se bo razvijalo naprej," dodaja župan. Občina se po njegovih besedah odziva in ravna po navodilih štaba Civilne zaščite. "Sodelujemo z Zdravstvenim domom, Domom starejših občanov in jim nudimo ustrezno podporo z različnimi potrebnimi aktivnostmi."

(bš)

krško
koronavirus
video

Pridružite se nam