Skip to main content
Nedelja, 24. september 2023
26.01.2021
17:18
DSO Krško, obisk sekretarke
Grafika: ePosavje.com
V soboto so v Domu starejših občanov Krško na obisku gostili državno sekretarko na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Matejo Ribič. V nadaljevanju zaključki s sestanka.

Obisk državne sekretarke Mateje Ribič v Krškem

Prvič po 5. decembru v Posavju manj kot 1000 aktivnih primerov

KRŠKO V Posavju smo v petek, prvič po 5. decembru 2020, zabelžili manj kot 1000 aktivnih primerov, v krški občini prvič pod 350, v sevniški prvič pod 200, v brežiški občini pa so se tudi zelo približali številki 300 aktivnih primerov. V soboto, 23. januarja, je o epidemiološki situaciji v Posavju ob obisku Doma starejših občanov v Krškem spregovorila tudi Mateja Ribič, državna sekretarka ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

V domu že več kot mesec dni nimajo nobene okužbe

"Bilo je težko, ampak so zmogli"

"Kljub temu, da posavska regija spada v črno regijo in je najslabša regija, v domu že več kot en mesec nimajo več nobene okužbe. Tudi v prvem valu so se v domu zelo uspešno borili proti okužbam in jo niso imeli. Imeli pa so jo v drugem valu in takrat, kakor mi je povedala direktorica, je bilo težko, ampak so zmogli. Težko je bilo tudi zaradi tega, saj imajo v domu povprečno starost zaposlenih čez 50 let. Dom ima že dolgoletno tradicijo in obstajajo že več kot 40 let," je ob sobotnem obisku povedala državna sekretarka Mateja Ribič.

O cepljenju zaposlenih in stanovalcev

Stanovalci, ki niso preboleli covida, so se vsi cepili, je dodala državna sekretarka na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. "Velika večina od teh je prejela že drugo dozo cepiva. Veseli me tudi, da so se zaposleni cepili. Po navedbah direktorice je tistih zaposleni, ki so bili okuženi in so se cepili, je več kot 80% v tem domu. Zelo pomembno se mi zdi povedati, da se je cepila tudi sama direktorica in celotno vodstvo doma. To daje zelo lep zgled za vse zaposlene."

Video: UKOM

(bš)

krško
video
koronavirus

Pridružite se nam