Skip to main content
V Posavju 20.7° C Ponedeljek, 27. junij 2022
07.02.2022
11:37
DSO Krško
Avstrijski zasebni upravljalec SeneCura bo v "Stari vasi" zgradil dom starejših občanov s 120 posteljami. Končali naj bi ga do konca leta 2023.

V Krškem konec prihodnjega leta 120 novih mest za starejše občane

Avstrijskemu zasebnemu upravljalcu SeneCura je pristojno ministrstvo že podelilo koncesijo za upravljanje novega doma za starejše, v katerem bo 120 postelj. Dom bo imel  v štirih nadstropjih 10 samostojnih enot, ki bodo razdeljene v šest bivalnih in štiri enote za stanovalce z demenco in podobnimi stanji. V vsaki enoti bo bivalo največ 12 oskrbovancev, je za Slovensko tiskovno agencijo povedala poslovna direktorica SeneCure za Slovenijo Sanda M. Gavranovič. Enote bodo razporejene tako, da bo v primeru izbruha epidemije možno vzpostaviti njihovo avtonomno delovanje.

V domu bo skupna jedilnica oz. večnamenski prostor, terasa, vrt in prostor za duhovno oskrbo. Neposredno povezavo do zelenih površin načrtujejo tudi za enoto za stanovalce z demenco, ob zelenih površinah zanje pa bo še prireditvena ploščad in skupni vrt. 

Podjetje SeneCura namerava naložbo izpeljati samostojno. V domu na bi službo dobilo 60 ljudi, prednost pri zaposlovanju pa bodo imeli domačini.

 

DSO
krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja