Skip to main content
Četrtek, 30. november 2023
11.04.2022
21:23
Asfaltiranje Ceste krških žrtev, 11. april 2022
Foto: ePosavje.com
V prvi fazi obnove Ceste krških žrtev v Krškem, od starega mostu do Stadiona Matije Gubca, so naredili še en korak bližje do končanja obnove - na slabem kilometru so položili vrhnji sloj asfalta.

Prvo fazo obnove Ceste krških žrtev zaključujejo

KRŠKO Na Cesti krških žrtev v Krškem so od ponedeljkovega jutra na delu stroji, kamioni in valjarji, ko na slabem kilometru ulice z največ hišnimi številkami pod Sremičem polagajo vrhnji sloj asfalta. Na slabem kilometru ulice so z zaključnimi deli v ponedeljek prišli vse do Stadiona Matije Gubca in novega krožišča v nekdaj semaforiziranem križišču Ceste krških žrtev in Leskovške ceste.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

Zbirajo ponudbe za drugo fazo

Na Mestni občini Krško so sicer danes objavili javno naročilo za zbiranje ponudb za "ureditev vozišča glavne ceste G1-5 odsek od križišča pri pokopališču Krško do priključka pri Trgovskem centru Krško," kot je uradni naslov javnega naročila. Povedano drugače, do 12. maja lahko ponudniki oddajo svojo ponudbo za obnovo dela Ceste krških žrtev v Krškem, za 2. fazo obnove omenjene ulice.

Krožišča pri šopingu, pri "pumpi" ter še dve pri nakupovalnih centrih

Iz javno dostopne dokumentacije je razvidno, da bodo v drugi fazi obnove ulice krožišča postavili na štirih sedanjih križiščih (treh semaforiziranih). Prvo novo krožišče bo v zdaj še križišču pri šopingu, drugo v križišču pri bencinski črpalki, še dve krožišči pa bosta dobrih 100 metrov nižje pri nakupovalnih centrih. Po končani obnovi Ceste krških žrtev bo v mestu ostalo le eno semaforizirano križišče, križišče pri Poklicni gasilski enoti Krško na Tovarniški ulici na levem bregu Save.

Svetniki o novelaciji investicijskega programa

Krški občinski svetniki bodo na aprilski seji v četrtek, 21. aprila, na mizah imeli tudi predlog Sklepa o potrditvi novelacije Investicijskega programa s študijo izvedbe - Obnova ceste CKŽ - G1 5

Kaj to pomeni časovno?

Obnovo Ceste krških žrtev so razdelili v tri odseke. Odsek 1 je od starega mostu do pokopališčla, odsek 2 od pokopališča do trgovskega centra na vstopu/izstopu v Krško, odsek 3 pa del ulice v starem mestnem jedru. Po prvotnih načrtih naj bi z izvedbo odseka končali do konca maja, s prenovo odseka 2 naj bi končali novembra. Zelo podobno bi izpeljali še tretji odsek, od junija do novembra 2023.

krško
fotogalerija

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja