Skip to main content
Petek, 1. december 2023
14.05.2019
08:37
Grafika: KŠTM Sevnica
V središču starega mestnega jedra Sevnice na Glavnem trgu boste lahko na uvodni prireditvi festivala Sevniško grajsko poletje 2019 odkrivali domače okuse lokalne in regionalne posavske kulinarike.

Poudarek bo na značilnih posavskih jedeh iz lokalno pridelanih sestavin, pripravljenih na moderen in inovativen način, ki jih bodo pripravljali: Gostišče Dolinšek, Gostilna Jež, Gabaroni, Pekarna Kruhek in KZ Sevnica.

Na pokušino bodo tudi izbrana posavska vina (mirna, suha, slajša in peneča...) na čelu z avtohtono slovensko kraljico rdečih vin, modro frankinjo. Ponujali jih bodo odlični posavski vinarji: Vinska klet Mastnak, Vino Kozinc, Kmetija Kobal, Vinarstvo Kerin - Hiša frankinje, Klet Krško, Albiana - Vinska klet Žaren, Klet Pirc, Domaine Slapšak, Vinska klet Celestina.

Vabljeni v petek, 17. maja 2019, od 15. do 22. ure v staro mestno jedro Sevnice. Vstopnine ni. Pokušina vin in hrane bo omogočena z nakupom kuponov na stojnici na prireditvenem prostoru. Kozarci bodo na razpolago s plačilom kavcije na stojnici na prireditvenem prostoru. Kavcijo za kozarec boste ob vračilu nepoškodovanega kozarca do 22.30 ure na dan prireditve dobili povrnjeno v celoti.

Organizator: KŠTM Sevnica

sevnica
napovednik

Pridružite se nam