Skip to main content
Torek, 5. marec 2024
16.04.2022
11:24
Počitniško delo mladih, Krško
Foto: Občina Krško
V Krškem so objavili javni poziv za sofinanciranje počitniškega dela mladih z območja mestne občine Krško, s katerim želi dijakom ali študentom omogočiti pridobivanje delovnih izkušenj.

Prijave zbirajo do 25. maja

Dijak ali študent lahko na podlagi tega poziva opravi največ 160 ur dela, delo pa bo sofinancirano v višini 6,2 evra na uro, so sporočili z Mestne občine Krško. Za izvajanje tega programa ima občina v proračunu skupno zagotovljenih 50.000 evrov, rok za oddajo prijav je 25. maj 2022.

Za študentsko delo med 15. junijem in 30. septembrom

Na javni poziv se lahko odzovejo delodajalci z območja mestne občine Krško, ki bodo med 15. junijem in 30. septembrom na podlagi napotnice študentskega servisa v delo vključili mlade z območja mestne občine Krško. Delodajalec lahko odda eno ali več prijav, vendar skupno za največ 640 ur počitniškega dela.

Kdo ima prednost?

Kakor dodajajo, bodo prednostno sofinancirali počitniško delo pri delodajalcih na področjih, ki so opredeljena v Politiki štipendiranja (2020-2024), "za področja tiskarstva, knjigoveštva, založništva, računalniških ved, kamnoseštva, tehnike, kovinsko predelovalne dejavnosti, orodjarstva, elektrotehnike in energetike, izdelovanja, vzdrževanja in popravila motornih vozil, živilske dejavnosti, tekstilne, konfekcijske, čevljarske in usnjarske tehnologije, lesarstva, steklarstva in porcelanarstva, gradbeništva, gostinstva in turizma, dimnikarstva, s področja ohranjanja narave, varstva starih in oviranih (invalidnih) ljudi, kmetijstva in kemijske tehnologije."

Kje dobite več informacij?

Razpisna dokumentacija je na voljo na spletni strani krsko.si ali na Oddelku za družbene dejavnosti Mestne občine Krško, CKŽ 14, 8270 Krško. Dodatne informacije ima Anja Bogovič na telefonski številki 07/498 12 29 ali na elektronski pošti anja.bogovic@krsko.si.

krško

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja