Skip to main content
V Posavju N/A° C Sreda, 17. april 2024
01.09.2020
08:31
Na Razborju in Bregu po neurju
Grafika: ePosavje.com
Na Bregu in Razborju, kjer je nedeljska toča povzročila veliko škode, smo se v ponedeljkovem dopoldnevu pogovarjali z gospo Silvo in Marjanom. "V 10 minutah se je potemnilo," je povedala sogovornica.

"Mislila sem, da se igrajo otroci. Potem pa toča velika kot jajce"

SEVNICA "Ko se je potemnilo, je že padalo. Manj kot v 10 minutah. Ko je ropotalo, sem sprva sem mislila, da se igrajo otroci. Pogledam in vidim, da je toča takšna, kot jajce. Kaj takšnega še nisem videla. Tu je vse strehe uničilo, škode je na njivah in v vinogradih," nam je na Bregu pri Sevnici povedala gospa Silva.

Kaj po poljščine? "Za letos smo zaključili"

"Osem metrov dolge tramove je metalo čez hlev!"

Hudo je bilo tudi na Razborju pod Lisco. "To je bilo strašno. Osem metrov dolge tramove je sosedu čez hlev metalo na njegovo streho. Vse skupaj je trajalo nekje 10 minut," nam je ob cerkvi na Razborju povedal domačin Marjan. Ko smo ga vprašali, kako so uničene poljščine, pravi, da "smo za letos že zaključili."

"Bila je toča, a takega neurja še ne. To je bil rompompon."

Veliko škodo je utrpela bližnja cerkev, uničena je streha in okna. "Kaj takega na Razborju še ni bilo. Bila je toča pred leti, ampak takega neurja pa ne. To je bil rompompom."

(bš)

vreme v posavju
sevnica
video

Pridružite se nam