Skip to main content
Sobota, 3. junij 2023
03.09.2019
08:45
Grafika: ePosavje.com
Ponedeljkovo jutro je bilo sončno in z občasno oblačnostjo. Nekaj pred 14. uro se je ogrelo na 30°C, proti večeru pa se je poletje začelo spreminjati v jesen. V torek zjutraj dež in 15°C.

Radarska slika padavin v živo (vir: ARSO):

Je bilo pri vas kaj posebnosti? Bi želeli objaviti fotografijo ali videoposnetek?
Pišite nam na info@eposavje.com ali se nam oglasite na Facebooku (ePosavje.com), Twitterju ali Instagramu.

IZ MINUTE V MINUTO:

3. september 2019

(07:05) Več poplavljenih objektov, tudi nekaj plazov

Brežice

Okoli 19.00 ure je neurje z močnim vetrom in dežjem zajelo občino Brežice. V neurju je bilo poplavljenih in razkritih več objektov. Posredovali so delavci cestnega podjetja, ki so zavarovali plaz na cesti Dvorce - Cerina in gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Veliki Obrež, Cerklje ob Krki in Pirošica, ki so iz treh objektov in podvoza izčrpali vodo, iz podvoza odstranili okvarjeno vozilo in prekrili dva stanovanjska objekta.

Krško

V krški občini je bilo poplavljenih več objektov. Posredovali so delavci komunalnega podjetja, ki so odstranili podrto drevo na cesti Veliki Trn – Raka in gasilci Poklicne gasilske enote Krško, ki so iz štirih objektov v naselju Kerinov Grm izčrpali vodo.

Sevnica

Tudi v sevniški občini je bilo v neurju poplavljenih več cest, sprožilo se je nekaj plazov. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Studenec so odstranili podrti drevesi v naselju Zavratec, delavci komunalnega in cestnega podjetja so očistili prepuste, odstranjevali plazove in nanose kamnine na cestišče.

2. september 2019

(20:25) Poplavilo tudi cesto Boštanj - Tržišče

V popoldanskem nalivu je poplavilo tudi cesto Boštanj - Tržišče, na cesto je naneslo več lesa in blata, cesta j bila nekaj časa neprevozna.

(20:23) 18 klicev na 112

Nekaj več klicev so v ponedeljkovem poznem popoldnevu zabeležili tudi na številki 112, na Regijskem centru za obveščanje Brežice so do 18. ure prejeli 18 klicev, dežurna sta bila dva operaterja.

(20:20) V Cerkljah ob Krki 63,8 mm dežja do 19.30 ure

V dobri uri in pol je pošteno namočilo v Cerkljah ob Krki. Postaja na letališču pravi, da je v štirih urah skupaj padlo 63,8 mm dežja. Še bolj je zanimiv podatek, da je med 18. uro in 19.30 tam padlo 59,9 mm dežja. Skoraj 60 milimetrov v Cerkljah, v Krškem v tem času 10,3 mm in na Planini nad Podbočjem 7,6 mm.

Nevihta nad Cerkljami ob Krki ob 18:50, 2. september 2019:

(20:10) Toča v sevniški občini

V delu sevniške občine je popoldne klestila drobna, a zato toliko bolj intenzivna toča. Nekaj škode je povzročila na kmetijskih površinah, padavine so na cesto znova nanesle kamenja in blata.

(20:05) Zelo različna porazdelitev padavin

Tudi za tokratne nevihte velja zelo različna porazdelitev padavin. Na Sremiču so zabeležili vsega 4,8 mm dežja, 5 kilometrov južneje v Leskovcu pri Krškem pa dobrih 29 mm dežja. Na Bizeljskem je postaja zabeležila 10,8 mm dežja in v Kostanjevici na Krki 18,8 mm dežja.

(15:22) Ena celica pred Sevnico, druga na Gorjancih

Ena nevihtna celica se iz smeri Šentjanža pomika proti Lisic, druga še vedno vztraja na Gorjancih in bi se lahko počasi premaknila proti Krškem polju.

(14:25) Pomahajte poletju

Še imate čas, da pomahate poletju. Na Gorjancih sicer grmi, nevihte se prožijo tudi v Kočevskem Rogu in za Snežnikom, dogajanje se bo predvidoma v naslednjih urah počasi že prestavilo tudi nad naše kraje.

(13:55) Se je že začelo dogajati ...

Na jugu in jugozahodu države se je že začelo dogajati. Nevihtne celice trenutno nastajajo ob meji s Hrvaško, ena od njih je nastala tudi na Gorjancih. V Posavju zaenkrat soparnih 30°C (na postaji v Leskovcu pri Krškem ob 13:50), iz daljave se sliši grmenje.

(09:17) Možne krajevno močne nevihte

Kot pravijo na Agenciji Republike Slovenije za okolje, "bodo danes popoldne in v prvem delu noči na torek krajevno možne močne nevihte z dolgotrajnejšimi nalivi."

(09:15) Kako kaže z vremenom v tem tednu?

Nevihtni prehod popoldneva v večer bo lahko z nalivi prinesel tudi večjo količino dežja, a se bo vremensko dogajanje v drugem delu noči na torek umirilo. Ohladilo se bo, najnižje jutranje temperature bodo lahko v sredo in četrtek celo tam na 10°C, najvišje dnevne bodo v četrtek prišle do s sonce obsijanih 23°C.

Vreme od petka naprej

Od petka naprej znova več nestabilnosti, a neviht ne bo, v noči s petka na soboto bi lahko padlo nekaj več vežja, povsem suha pa ne bosta niti sobota in nedelja.

Pridruži se nam na Facebook strani ePosavje.com:

(ARSO, bš, eP)

vreme v posavju
posavje
krško
brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja