Skip to main content
Ponedeljek, 26. februar 2024
22.04.2022
07:02
Foto: arhiv ePosavje
Na naših straneh smo že poročali, da bodo sevniški gasilci dobili novo gasilsko vozilo z zglobnim dvigalom. V petek, 22. aprila, bodo z izbranim ponudnikom podpisali pogodbo za novo vozilo.

V petek podpis pogodbe za novo gasilsko vozilo

SEVNICA V Sevnici bodo v petek podpisali pogodbo za nakup gasilskega vozila za gašenje in reševanje z višin, za gasilsko vozilo s cisterno in zglobnim dvigalom, poznanim pod oznako Gasilske zveze Slovenije GVCZD-1. Sevničani pravijo, da je izbrani ponudnik je podjetje WEBO.si d.o.o. iz Vrhnike kot vodilni partner, podjetje WEBO Maribor d.o.o pa partner v ponudbi. Pogodbena vrednost novega gasilskega vozila je 896.291,30 evrov.

275.000 evrov bo prispevala država

Občina Sevnica je skupaj z Gasilsko zvezo Sevnica pripravila vso potrebno dokumentacijo za nakup gasilskega vozila. Sevničani so bili z investicijo uspešni na razpis Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje, država bo na podlagi pred kratkim pridobljenega sklepa o sofinanciranju za nakup vozila zagotovila 275.000 evrov. Gasilska zveza Sevnica bo iz lastnih sredstev zagotovila 100.000 evrov, glavnino v višini 525.000 evrov bo iz proračunov v letih 2022 in 2023 financirala Občina Sevnica.

PGD Sevnica, zglobno dvigalo

24 objektov med 15 in 19 metri višine

Sevniški gasilci v primeru prometnih nesreč, nesreč z nevarnimi snovmi ter nesreč na in iz vode naloge opravljajo na področju občine Sevnica, Radeče ter delu občine Šentjur pri Celju. "V Sevnici imamo 14, 15 stanovanjskih blokov. Skupno imamo 24 stanovanjskih objektov, katerih višina presega 15-19 metrov in z našimi lestvami nismo zmožni opravljati intervencijo," nam je povedal poveljnik Gasilske zveze Sevnica Gašper Janežič. Sevniški gasilci se v primeru potreb po gasilski avtolestvi zdaj obračajo na krške poklicne gasilce.

Sevniški gasilci rešujejo in pomagajo tudi na območju občine Radeče"

Občina Sevnica ima podpisano pogodbo s Poklicno gasilsko enoto Krško, da v primeru potrebe pridejo pomagati v Sevnico. Glede na to, da je odzivni, potovalni čas daljši, velikokrat sami takoj potrebujemo to vozilo. Tudi zaradi tega smo se odločili, da gremo v nakup tega vozila in imamo najsodobnejšo tehniko, ljudem pa nudimo pravočasno pomoč na samem kraju, ko je to najbolj potrebno."

sevnica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja