Skip to main content
V Posavju 22° C Torek, 16. avgust 2022
12.12.2020
16:25
Podrte garaže PGD Videm ob Savi
Grafika: ePosavje.com
S podrtjem drugega dela gasilskih garaž in prostorov PGD Videm ob Savi se je na Tovarniški ulici v Krškem začela zadnja faza obnove in dograditve gasilskega doma Poklicne gasilske enote Krško.

Zadnja faza obnove gasilskega doma Poklicne gasilske enote Krško

KRŠKO V sklopu dozidave in posodobitve gasilskega doma Poklicne gasilske enote Krško so v teh dneh na Tovarniški ulici v Krškem porušili še zadnji del starih garaž, zdaj že nekdanjih prostorov z Prostovoljno gasilsko društvo Videm ob Savi. Na tem mestu bodo v naslednjih dneh začeli s pripravljalnimi deli in dokončanjem celotnega poslopja garaž. Dela bodo zaključena konec naslednjega leta.

Tako bo izgledal objekt po končanih delih:

Garaže PGE Krško

S prvo fazo do slabih 1000 kvadratnih metrov novih površin

S prvo fazo izgradnje prizidka so krški gasilci sicer pridobili slabih tisoč kvadratnih metrov novih površin. "Sedaj prehajamo na drugo fazo, obnovo obstoječe stavbe Poklicne gasilske enote, v kateri je potrebno marsikaj spremeniti, popraviti in obnoviti - od inštalacij in zunanje toplotne izolacije. Potem sledi rušitev in novogradnja prostorov, ki jih uporablja tudi Prostovoljno gasilsko društvo Videm ob Savi," je o projektu povedal krški župan Miran Stanko.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

Stopar: "Predvidoma tudi nova orodjarna in prostor za potapljače"

Direktor Poklicne gasilske enote Krško Aleš Stopar nam je ob nedavnem obisku povedal, da bodo v tretji fazi posodobitve krški poklicni gasilci pridobili štiri garaže, predvidoma novo orodjarno in prostor za potapljače. "Zadnja dva prostora in zgornja etaža bodo namenjeni prostovoljnemu gasilskemu društvu Videm ob Savi, službi Civilne zaščite, Gasilski zvezi Krško in še nekaterim pripadajočim službam," je dodal Stopar.

Dela bodo zaključena konec naslednjega leta

Dela bodo predvidoma zaključena konec naslednjega leta. "Skupna vrednost investicije je nekje 3,2 milijona evrov. Računam in ocenjujem, da je nekaj več kot polovica te investicije že izvršena, polovica nas pa še čaka," je sklenil krški župan Miran Stanko. Naložba bo v celoti krita iz občinskega proračuna.

(bš)

krško
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja