Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
29.06.2022
13:41
Cesta krških žrtev v Krškem
Foto: arhiv ePosavje
Na Mestni občini Krško so objavili ponovljeno javno naročilo za izbor izvajalca 2. faze obnove Ceste krških žrtev v Krškem, od pokopališča pri Stadionu Matije Gubca do zadnjega krožišča na ulici.

2. faza obnove Ceste krških žrtev v Krškem

KRŠKO V Krškem so objavili naročilo za zbiranje ponudb za 2. fazo obnove najdaljše ulice v mestu. Po mesecu dni in odprtju prenovljene ulice v sklopu 1. faze, ko so uredili cestišče, pločnike in infrastrukturo od starega mostu čez Savo do pokopališča pri Stadionu Matije Gubca, so pred temi tedni objavili, da bodo javno zbiranje ponudb za 2. fazo ponovili. 

Ponudbe zdaj zbirajo do 25. julija ...

V ponovljenem postopku ponudbe za prenovo dela Ceste krških žrtev od pokopališča do trgovskega centra zbirajo do 25. julija, ko bodo ponudbe tudi odpirali. Vprašanja morebitnih ponudnikov zbirajo do 15. julija. 

... ponudba mora biti veljavna do sredine oktobra 

Ob tem je še razvidno, da mora biti ponudba veljavna do 18. oktobra letos.

Po zaključku druge faze na desnem bregu brez semaforjev

V drugi fazi obnove ulice bodo krožišča postavili na štirih sedanjih križiščih, od tega so zdaj tri semaforizirana. Prvo novo krožišče bo v zdaj še križišču pri "šopingu", drugo v križišču pri bencinski črpalki, še dve krožišči pa bosta dobrih 100 metrov nižje pri nakupovalnih centrih.

Edini semafor pod Sremičem bo pri gasilcih

Po končani obnovi Ceste krških žrtev bo v mestu ostalo le eno semaforizirano križišče, križišče pri Poklicni gasilski enoti Krško na Tovarniški ulici na levem bregu Save. Po obnovi prve in druge faze naj bi celotna cesta prešla v upravljanje Mestne občine Krško, Cesta krških žrtev pa naj bi z obnovo postala mestna ulica z več površinami za kolesarje in pešce.

krško
ceste

Pridružite se nam