Skip to main content
Torek, 5. december 2023
28.08.2019
10:06
Grafika: Ansat TV
V Brežicah je minuli konec tedna potekal četrti Mednarodni otroški pevski festival. Po treh avdicijah, na katere se je prijavilo 117 otrok iz petih držav, se je na njem predstavilo 60 mladih pevcev.

Mednarodni otroški pevski festival Brežice 2019

Letos se je na festivalu prijavilo 117 nastopajočih

BREŽICE Četrta izvedba mednarodnega otroškega pevskega festivala Brežice združuje otroke in mladostnike iz Slovenije, Bolgarije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine in Srbije. "Kar je najtežje pri našem festivalu, je, da dobimo ogromno prijav, super in odličnih pevcev. A moramo izbrati 60 najboljših, sicer bi to trajalo predolgo. Od izbranih jih razdelimo v dva polfinalna večera, iz vsakega polfinalnega večera jih v finale izberemo po 10," pove vodja festivala Brigita Šuler.

"Res nam je mar, da otroci niso tekmovalno nastrojeni in da pridejo uživat"

Na festival se je sicer prijavilo 117 pevcev, starih med 6 in 17 let. »Na razpis, ki je potekal od februarja do konca maja,« so se prijavili pevci. Prejeli smo 117 prijav, izpeljali smo avdiciji v Brežicah, Zagrebu in na svetovnem spletu,« še pove Šulerjeva. Novost letošnjega festivala je, da se je najvišja starostna skupina predstavila z avtorskimi skladbami.

Številni pevci se radi vračajo v Brežice

"Veseli nas, da se je razvedelo, kakšen je naš festival in da res delamo na kvaliteti. Nismo tekmovalni, ker pri nas prve tri pevce nagradimo s posebnimi nagradami. Po polfinalu vsi dobijo lepa darila in priznanja. Poleg prvih treh v finalu so vsi ostali četrti. Res nam je mar, da otroci niso tekmovalno nastrojeni in da pridejo uživat," še pove Brigita Šuler. Kar se je izkazalo kot uspešno, saj se številni mladi pevci radi vračajo v Brežice.

Fotogalerija (Foto: Ansat TV):

"Vsako leto prihajajo otroci, za katere bi lahko dejal, da so zvezde"

Jelušić: "Vsako leto imamo boljše udeležence"

"Želimo, da se festivala udeleži čim več otrok, kar pomeni, da smo popolnoma brezplačni, smo brez kotizacije in na ta način omogočamo udeležbo vsakomur, ne glede na njihovo gmotno stanje. To je zelo pomembno, predvsem za tiste starše, ki prihajajo od daleč," je povedal Alen Jelušić, glasbeni producent festivala. Kot še dodaja, "Vsako leto prihajajo otroci, za katere bi lahko dejal, da so zvezde. Tu so tudi otroci, ki nastopajo v televizijskih oddajah in zares gre za zelo nadarjene pevce. Drznem si reči, da imamo vsako leto boljše udeležence, kar pa otežuje delo žirije."

Z mislimi že v naslednjem letu

Tudi letošnji festival je nedvomno opozoril nase z odličnim naborom nastopajočih. Organizatorji misli že usmerjajo v prihodnost in pripravo festivala naslednje leto.

Ansat TV

brežice
glasbene novice
posavski tednik
ansat tv
video

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice

Novice iz Posavja