Skip to main content
Sobota, 24. februar 2024
20.09.2019
14:51
Foto: arhiv Klub posavskih študentov
V Krškem se tudi letošnji zadnji vikend v septembru obeta pestro dogajanje, vrača se namreč že tretji Mladinski kulturni festival v jesenski preobleki. Kaj vse pripravljajo letos? Zanimivo bo!

Mladinski kulturni festival 2019

Začnejo v četrtek v Leskovcu pri Krškem

Festival soustvarjata Klub posavskih študentov in Mladinski center Krško. Program Mladinskega kulturnega festivala 2019 bomo otvorili v četrtek, 26. septembra 2019, ob 20.00, in sicer tudi letos v Kavarni Lilija v Leskovcu pri Krškem. Dogajanje prvega dne smo poimenovali Večer slovenskega filma, saj si bomo v »kinu med rož'cami« ogledali več kot 40 let star slovenski film Sreča na vrvici.

Petkovo dogajanje v Krškem

V petek, 27. septembra 2019, ob 19.00 se bomo preselili na glavno lokacijo – v staro mestno jedro Krškega, kjer bo že tradicionalno na sporedu Večer v parku. Tokrat z Brežičanko Anjo Hrastovšek, jazz pevko in diplomantko deželnega Konzervatorija za glasbo v Celovcu. Sicer prepeva v mednarodno priznani vokalni skupini Jazzva, je ustanoviteljica in glavna vokalistka glasbene zasedbe SOUL, JAZZ in JAZ ter The OAKLEYS, dirigentka MePZ Medicinske fakultete Cor-a in učiteljica pop/jazz petja. Drugi večer Mladinskega kulturnega festivala pa jo bomo slišali z vrhunskimi glasbenimi kolegi, s katerimi skupaj tvorijo zasedbo The Oakleys, ki je nastala ob Anjinem zaključku študija, zato bodo zaigrali veliko skladb, ki so tistega junijskega dne donele po Celovcu in popolnoma očarale poslušalce. Šli bodo od zlatih klasik Elle Fitzgerald do Esperanze Spalding in še dlje. Na razigran petkov večer bo z vinarjem večera, Kletjo Krško, poskrbljeno še za dodatno mero dobrega vzdušja.

Sobota v starem mestnem jedru

Pestro tridnevno dogajanje se bo zaključilo v soboto, 28. septembra 2019, z raznolikim celodnevnim programom in večernim koncertom zasedb BO! in Hamo&Tribute2Love. Dnevno dogajanje bomo začeli ob 11. uri, ko se bo za prijetnejši začetek dneva odprla kavarna v parku, kjer si boste poleg kave lahko privoščili tudi čisto pravi brezplačni brunch. Skozi ves dan bo veliko animacij in atrakcij za otroke, ki jih bomo sklenili z lutkovno predstavo. Od 21. ure dalje bo na sporedu večerno dogajanje, ki se bo začelo s koncertom skupine BO!, za popoln zaključek letošnjih študijskih počitnic pa bodo od 22.30 dalje poskrbeli Hamo&Tribute2Love.

Klub posavskih študentov

klub posavskih študentov
napovednik

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja