Skip to main content
Sreda, 4. oktober 2023
25.05.2022
08:32
Nerezine, Lošinj
Foto: arhiv Mestnega muzeja Krško
Topli majski dnevi so čas, ko v pričakovanju poletja mnogi že načrtujemo dopust, razmišljamo o koncu pouka, počitnicah, o dogodivščinah v naravi, ob vodi …

Prejmite lepe pozdrav

Po dveh zelo drugačnih, negotovih letih si želimo normalnega poletja. V osemdesetih letih prejšnjega stoletja so Krčani (prebivalci mesta in občine) poleti »na morje« in »v kolonijo« najpogosteje odhajali v Nerezine na Malem Lošinju, v sindikalne hišice krških podjetij in Otroško naselje Zveze prijateljev mladine Krško. Priljubljeni morski destinaciji Krčanov sta bila tudi apartmajsko naselje Stinica ob Velebitskem kanalu in Poreč. 

Prav tako so »hodili na bazen« v Krško ali Brestanico, tisti s podeželja pa so se na različnih lokacijah kopali še v Krki, vaških potokih, v Klunovih toplicah v Bušeči vasi in drugje. 

Poletje je čas, ko s počitnic in izletov družini in prijateljem pošiljamo pozdrave in najrazličnejše fotografske utrinke. Danes poteka tovrstna komunikacija večinoma prek mobilnih telefonov, SMS in MMS sporočil ter objav na različnih družbenih omrežjih. Ne tako dolgo nazaj pa smo pošiljali razglednice z motivi obmorskih in počitniških krajev in destinacij. 

V naših zbirkah hranimo tudi počitniške razglednice iz 20. stoletja. Danes vam v pozdrav poletju in za obujanje spominov predvsem na sindikalni turizem pošiljamo virtualne morske pozdrave iz Nerezin.

Pripravila: Anita Radkovič, Mestni muzej Krško

imate minuto
krško
nerezine
mestni muzej krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja