Skip to main content
V Posavju N/A° C Četrtek, 18. april 2024
23.05.2022
13:32
Policija, marica
Foto: arhiv ePosavje
Policisti so pri nadzoru državne meje med vikendom na območju Posavja izsledili 42 tujcev, največ (13) je bilo Kubancev.

Dogodki na meji, 23. maj 2022

Na območju občine Brežice prijeli 37 tujcev

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju krajev Dobova, Ponikve, Loče, Slovenska vas in Cirnik na območju Policijske postaje Brežice izsledili in prijeli 13 državljanov Kube, 12 državljanov Burundija, šest državljanov Konga, tri državljane Kameruna, državljana Malija, državljana Afganistana in državljana Kosova.

Na območju krške občine 5 Turkov

Pri Oštrcu na območju Policijske postaje Krško so izsledili pet državljanov Turčije, na območju Policijske postaje Črnomelj pa še državljana Iraka in državljana Indije. Policijski postopki s tujci, ko so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni, dodajajo policisti.

Policija, avtomobil

Brežiški policisti v Gazicah

Brežiški policisti so v nedeljo zvečer posredovali zaradi motečega predvajanja glasne glasbe in kršenja javnega reda in miru v naselju Gazice. Ob prihodu policistov se 20-letni kršitelj, ki se je sprl z družinskimi člani in se pretepal, ni pomiril.

Uporabili prisilna sredstva in mu napisali plačilni nalog

Policisti so zato zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in pridržali, zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog.

krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki
radeče

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja