Skip to main content
V Posavju 8.3° C Ponedeljek, 27. marec 2023
08.03.2022
08:37
Prvi dan v novem vrtcu Artiče
Foto: Občina Brežice
V ponedeljek so otroci in zaposleni v novem vrtcu pri Osnovni šoli Artiče prvič preživeli dan v novih prostorih.

Uradno odprtje vrtca v mesecu maju

BREŽICE Kakor je ob prejemu listine uporabnega dovoljenja dejala ravnateljica Vesna Bogovič, so tako otroci kot zaposleni in starši ter krajani ponosni na novo pridobitev v kraju, ki je rešila prostorsko stisko vrtca. "Zelo smo veseli, ponosni, polni pričakovanja na kakšen način bomo živeli v teh prostorih. Na nek način smo se rešili prostorske stiske, ki smo jo imeli v šoli. Zdaj smo dobili prostorne igralnice, velike garderobe in pa še cel kup spremljevalnih prostorov, ki jih prej nismo imeli," je povedala ravnateljica in verjame, da se bodo vsi v vrtcu dobro počutili. Vrtec pri osnovni šoli Artiče v šestih oddelkih obiskuje 105 otrok.

Fotogalerija (Foto: Občina Brežice):

Nov vrtec v Artičah

Nov vrtec v velikosti 1.194 m2 je samostojni prizidek južno od obstoječega šolskega kompleksa. Pogodbena vrednost gradnje vrtca je znašala 2,3 milijona evrov, za opremo in pohištvo pa je morala občina zagotoviti še dodatnih 350.000 evrov. "Ker gre za energijsko učinkovito stavbo bo občina pridobili nepovratna sredstva EKO sklada v višini 326.000 evrov. Ob tej priložnosti se je župan zahvalil Župniji Artiče za posluh, saj je občina z njeno pomočjo pridobila dodatno zemljišče, ki je omogočilo izvedbo novega vrtca," so sporočili z Občine Brežice.

Naslednji korak: Obnova in širitev šole v Artičah

Brežiški župan Ivan Molan je ob selitvi v nove prostore povedal, da občina zaključuje s pripravo dokumentacije za obnovo in širitev šole v Artičah. Uradno odprtje vrtca, ki bo velik praznik za kraj, načrtujejo v mesecu maju.

V vrtce v občini je vpisanih 890 otrok

V občini Brežice je v vrtce vpisanih 890 otrok, kar predstavlja 80-odstotno vključenost predšolskih otrok v programe predšolske vzgoje. V občini Brežice imajo samostojni vrtec, sedem vrtcev pri osnovnih šolah in eden pri podružnični šoli, v njih je zaposlenih 180 oseb, tako vzgojitelji kot tehnično in strokovno osebje.

šole v posavju
brežice
fotogalerija

Pridružite se nam

Zadnje novice