Skip to main content
V Posavju 30.2° C Četrtek, 18. avgust 2022
24.12.2021
10:46
Foto: arhiv ePosavje
Policisti med preiskavami vlomov ugotavljajo, da se storilci pripravijo na izvršitev kaznivega dejanja in opazujejo hiše in navade stanovalcev.

Nasveti policistov pred morebitnimi nepovabljenimi obiskovalci

KRŠKO V zimskem času najpogosteje vlamljajo v zgodnjih večernih urah in v tiste hiše, v katerih očitno ni nikogar. Policisti svetujejo, da ob temnih delih dneva, tudi če od doma odidete le za krajši čas (sprehod, odhod v trgovino ipd.), v hiši pustite prižgano luč, televizijski ali radijski sprejemnik – hiša naj ne daje videza, kot da v njej ni nikogar. Ob daljši odsotnosti prosite sosede, naj bodo pozorni na sumljive okoliščine in o tem obveščajo policiste.

Doma ne hranite večje vsote denarja in vrednejšega nakita

Storilci iz stanovanjskih hiš kradejo denar in nakit, ki ga pogosto še vedno najdejo na predvidljivih in lahko dostopnih mestih. Policisti ob tem svetujejo, da doma ne hranite večje vsote denarja in vrednejšega nakita. V primeru, da postanete žrtev kaznivega dejanja, nas o tem takoj obvestite na številko 113. Do prihoda policistov ne vstopajte v prostor, ker je storilec lahko še vedno v objektu, uničile pa bi se tudi sledi, ki bi lahko pripeljale do odkritja storilca kaznivega dejanja.

Policija 113, avtomobil

Ste opazili sumljiva vozila ali osebe?

Če opazite sumljiva vozila ali osebe, ki si ogledujejo hiše in bi se lahko pripravljali na izvršitev kaznivega dejanja, pokličite policisti na številko 113. Kot pravi policisti, "smo prepričani, da je partnersko sodelovanje z občani ključno pri zagotavljanju varnosti, saj so prav oni tisti, ki v svojem okolju najprej zanajo okoliščine, vozila in osebe, ki v to okolje ne sodijo. Podatki o znamki in registrski tablici vozila ali opis sumljive osebe lahko pripomore k prijetju storilca in uspešni preiskavi kaznivega dejanja."

(eP)

krško
brežice
sevnica
policija

Pridružite se nam

Zadnje novice