Skip to main content
Sobota, 9. december 2023
24.12.2020
07:52
Oskrbovana stanovanja v Krškem
Foto: ePosavje.com
Na Občini Krško so v sredo, 23. decembra, objavili razpis za najem oskrbovanih stanovanj na Leskovški cesti 35 v Krškem, ki bodo vseljiva predvidoma februarja 2021.

V Krškem objavili razpis za najem oskrbovanih stanovanj

KRŠKO "Mesečna najemnina bo okvirno znašala 230 evrov za dvosobno ter med 170 in 210 za enosobno stanovanje. Prijave sprejemajo do 22. januarja 2021 do 13. ure," pravijo na Občini Krško.

Neprofitna najemnina

Neprofitna najemnina bo določena skladno z Uredbo o metodologiji za oblikovanje najemnin v neprofitnih stanovanjih ter merilih in postopku za uveljavljanje subvencioniranih najemnin. Mesečna najemnina bo okvirno znašala 230 evrov za dvosobno ter v razponu od 170 do 210 evrov za enosobno stanovanje, končna vrednost bo določena pred podpisom najemne pogodbe z upravičencem.

Oskrbovana stanovanja v Krškem

Oskrbovana stanovanja v Krškem

Kako so razporejena stanovanja?

Oskrbovana stanovanja so razporejena v objektu v štirih etažah, pri čemer je eno stanovanje dvosobno, preostala pa enosobna. Vsako stanovanje vsebuje predprostor, kopalnico, shrambo, bivalni prostor s kuhinjo, jedilnico in dnevno sobo ter sobo. V vsaki etaži so skupni prostori, pri čemer se v kletni etaži nahaja skupni prostor s čajno kuhinjo, v pritličju pa kolesarnica.

Kdo je upravičen do najema?

Do najema oskrbovanih stanovanj so upravičeni prosilci, starejši od 65 let s stalnim prebivališčem v občini Krško, ki lahko samostojno bivajo.

Rok za prijave je 22. januar 2021

Rok za prijave na naslov Občina Krško, CKŽ 14, Krško je 22. januar 2021 do 13. ure. "Razpisna dokumentacija je na voljo na tej spletni strani Občine Krško . Dodatne informacije pa na elektronskem naslovu fedja.markovic@krsko.si ali na telefonski številki 07 49 81 220," še dodajajo na Občini Krško.

(bš)

krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja