Skip to main content
Četrtek, 7. december 2023
17.12.2021
13:38
Cerkev Raka, priprave na božič
Foto: ePosavje.com
V Župniji Raka so s pripravami na božič začeli že v začetku adventa. Cerkev so nekoliko preuredili, prenovili oltar in ga oblekli v vijolično barvo, ki je barva upanja. Obiskali smo jih pri okrasitvi.

Okrasitev cerkve na Raki

KRŠKO Cerkev svetega Lovrenca smo obiskali v sredo med postavljanjem smrek, pri čemer so sodelovali krajani, manjkali niso niti najmlajši. "Tako sem jim hvaležen, ker samoiniciativno želijo pomagati, želijo biti vključeni in to najbolj cenim in mi je res dragoceno. Zdi se mi pomembno, da župnik ne dela vsega sam, ker ni treba, da dela vse sam, ampak da povabi ljudi, da so del zgodbe, da oni vidijo v tem, kar se dogaja v cerkvi tudi delček sebe," pravi župnik Boštjan Gorišek.

V cerkvi so postavili tri smreke

Postavili so tri velike smreke. "Dve, ki sta naravni, sta dar Zavoda za gozdove Slovenije, tretja, ki je umetna, pa je dar enega gospoda, ki nam jo je podaril zato, ker imamo družinsko katehezo in bo zdaj božična devetdnevnica. Otroci bodo na tej družinski devetdnevnici krasili to smreko in v bistvu tekmovali, kateri razred bo imel največ okraskov." Gorišek pri tem izpostavi, da je pomembno, da otrokom pričarajo božič.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

(eP)

krško
video
fotogalerija

Pridružite se nam