Skip to main content
Nedelja, 3. marec 2024
31.08.2020
08:19
Gašper Janežič po neurju
Grafika: ePosavje.com
Na Bregu pri Sevnici smo se o stanju v občini Sevnica pogovarjali z Gašperjem Janežičem, poveljnikom Gasilske zveze Sevnica. Kakšno je stanje na terenu, kje je bilo najhuje?

"Stanje po neurju se še ne normalizira"

SEVNICA Kot nam je zjutraj na Bregu pri Sevnici povedal Gašper Janežič, poveljnik Gasilske zveze Sevnica, se stanje po neurju še ne normalizira. "Imamo še kar nekaj objektov za pokriti, večinoma so to gospodarski objekti in še nekaj hiš. Včeraj smo se večinoma osredotočili na zaščitno streh stanovanjskih hiš, nekaj s folijami, nekaj pa tudi s strešniki," je povedal sogovornik.

V nedeljo je bilo na terenu 156 gasilcev

V nedeljo so gasilci po celotni občini pokrili 41 stanovanjskih objektov in 49 gospodarskih objektov. "Včeraj je bilo na terenu 156 gasilcev in 14 gasilskih društev, danes pa je na terenu 44 gasilcev iz 8 gasilskih društev." V občini so imeli največ dela na območju Krajevne skupnosti Loka pri Zidanem Mostu na Bregu in sami Loki, na desnem bregu pa v Šentjanžu.

"O škodi težko govorim"

"O škodi težko govorim, to bodo povedali strokovnjaki. Na Bregu smo ob streho na gasilskem domu in bomo imeli kar nekaj zalogaja, da bomo sami to poskusili obnoviti," je ob tem še povedal sogovornik.

(bš)

sevnica
video
vreme v posavju

Pridružite se nam

Novice iz Posavja