Skip to main content
V Posavju 4.6° C Petek, 9. december 2022
10.05.2022
10:17
Sremič
Foto: arhiv ePosavje
V Krškem bodo v sredo, 25. maja, gostili zeleni dan slovenskega turizma.

Zeleni dan slovenskega turizma

Krško je v letošnjem letu za svoja izjemna trajnostna prizadevanja prejelo zlati znak Slovenia Green Destination, posestvo Tri lučke pa se lahko pohvali z znakom Slovenia Green Accommodation za zelene nastanitve in znakom Slovenia Green Cuisine za trajnostno delovanje v gastronomiji, sporočajo z Mestne občine Krško.

Zeleni dan je osrednji dogodek s področja trajnostnega turizma v Sloveniji, na katerem Slovenska turistična organizacija podeli priznanja novim dobitnikom znaka Slovenia Green, med katerimi so destinacije in ponudniki, ter naslovi najbolj pereče izzive bolj zelenega razvoja turizma. V letu 2022 je nosilcev znaka Slovenia Green že skoraj 200. Osrednja tematika dogodka bo osredotočena na odpadke v turizmu in zmanjševanje njihovega odtisa v okolju. To tematiko je potrebno nasloviti tudi zato, ker se je v času pandemije Covid-19 raba plastike za enkratno uporabo izjemno povečala.

O plastiki v turizmu in odpadni hrani

Ob plastiki je v turizmu izredno velik izziv odpadna hrana – zmanjšanje obsega odpadkov hrane dokazano prispeva k zmanjšanju stroškov in zmanjšanju vplivov na okolje. Tako pri plastiki kot pri hrani je pomembno, da najprej razumemo, kje nastajajo odpadki (oziroma nepotrebni odpadki), kakšni so (in kje so razlogi zanje – vzorci uporabe), šele nato pa lahko začenjamo iskati alternative oziroma uvajamo spremembe v uporabi in vedenju. "Vsemu temu bo namenjen letošnji Zeleni dan slovenskega turizma, na katerem bodo strokovni govorci predstavili najnovejša spoznanja, izpostavili pa bomo tudi najboljše domače primere dobre prakse," še dodajajo na Mestni občini Krško.

krško
turizem

Pridružite se nam

Novice iz Posavja