Skip to main content
Četrtek, 1. junij 2023
17.11.2022
16:46
Kandidati za župana Mestne občine Krško
Foto: ePosavje.com
Na ePosavje TV in ePosavje.com ob 19. uri pripravljamo soočenje kandidatov za župana Mestne občine Krško. Na soočenje v živo smo povabili vseh šest kandidatov. Še prej pa poglejmo v zgodovino.

Šest kandidatov za naslednika Mirana Stanka

KRŠKO Prejšnjo nedeljo je na drugem krogu predsedniških volitev v občini Krško svoj glas oddalo 10.810 volilk in volilcev. Na zadnjih lokalnih volitvah novembra 2018 je v občini Krško glasovalo 10.190 občanov, štiri leta pred tem 8.975, leta 2010 pa 10.341.

Kako je bilo v zadnjih treh letih?

Na zadnjih treh volitvah smo v občini Krško dobili župana že v prvem krogu volitev. Novembra 2010 je Franc Bogovič zmagal s 6.385 glasovi (62,51%), 5. oktobra 2014 je Miran Stanko dobil 6.494 glasov (73,19%), pred štirimi leti pa je ob 5.410 glasovih Stanko zmagal z 53,57 % vseh glasov.

Letos največ kandidatov

Pred dvanajstimi leti sta za župana kandidirala Cvetko Sršen in Silvo Krošelj, leta 2014 še Tamara Vonta in Martina Prevejšek, pred štirimi leti pa so bili le protikandidati - Dušan Dornik, Božidar Resnik in Aleš Suša. Letos bo v Krškem kandidiralo šest imen, na volilnem lističu bodo od prvega do šestega Iztok Starc, Janja Starc, Jože Olovec, Aleš Zorko, Janez Kerin in Dušan Šiško. Miran Stanko pravi, da je bilo takšno veliko število kandidatov za pričakovati.

V nekaterih temah združeni, spet v drugih različni

JEK2 in Zagreb

Kandidati so se na nedavnem soočenju na Televiziji Slovenija združili na nekaterih temah, vsi so si enotni, da bo prihodnost Krškega v veliki meri oblikoval projekt JEK2. Iztok Starc med tremi izzivi prihodnosti izpostavlja umeščanje in izgradnja drugega bloka jedrske elektrarne Krško, utrditev in krepitev položaja Mestne občine Krško kot središča v samostojni pokrajini Posavje, Janja Starc opozarja, da je treba izkoristiti potencial, ki ga ponuja strateška pozicija naše lokalne skupnosti, kot so logistična infrastruktura, bližina milijonskega mesta Zagreb in Nuklearna elektrarna Krško.

Nerealizirane obljube

Jože Olovec si pred začetkom kakršnikoli gradnje drugega bloka JEK želi, da bi se vse nerealizirane obljube o izgradnji odlagališča nizko in srednje radioaktivnih odpadkov ter ureditve Šrajbarskega Turna pred pričetkom gradnje realizirane. Janez Kerin napoveduje izboljšanje gospodarskega in obrtniškega razvoja v Mestni občini Krško in za mlade družine boljše in kvalitetnejše življenje, v soočenju na TV Slovenija pa je izpostavil "prostovoljno integracijo Romov v urbana naselja."

Urbanizem, obnova CKŽ 55a in ceste na Zdole

Aleš Zorko med prioritetne naloge postavlja "urbanizem, racionalno uporabo javnih sredstev in ustvarjanje prostora, okolja, kjer bodo mladi ljudje lahko živeli, ustvarjali družine in se zaposlili, starejši pa bodo nagrajeni za uspešno delo v preteklosti." Dušan Šiško bi se zavzemal za obnovo stavbe nekdanje policijske uprave v Krškem, obnovo ceste na Zdole ter ceste med Podbočjem in Kostanjevico na Krki.

Soočenje kandidatov za župana Mestne občine Krško

Ob 19. uri na ePosavje TV in ePosavje.com

Naš TV program lahko spremljate pri vseh telekomunikacijskih operaterjih, ki so prisotni v našem okolju:

  • Telemach - programsko mesto 735
  • T2 - programsko mesto 311
  • Telekom - 676 ·
  • A1 - Kombo in starejši paketi – prog. mesto 359 / xplore TV platforma: programsko mesto 327
  • Omrežje d.o.o. – programsko mesto 145

Pripravljamo soočenje kandidatov

Ob 19. uri bomo na naši televiziji ePosavje TV, na istoimenskem Youtube kanalu ter na spletni strani in Facebook strani ePosavje.com v živo soočili kandidate za župana Mestne občine Krško. V goste smo povabili vseh šest kandidatov. Med drugim jih bomo vprašali o projektu JEK2 in odlagališču nizko ter srednje radioaktivnih odpadkov ter o romski problematiki, ne pozabili nismo niti na stanovanjsko problematiko, pa tudi na zavetišče za male živali. Kot edina mestna občina namreč takšnega objekta (in servisa) v krajih med Bohorjem, Sremičem in Gorjanci nimajo.

krško
volitve

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja