Skip to main content
V Posavju 7.2° C Sreda, 22. marec 2023
17.02.2021
10:23
Anja Hrastovšek - Tja bi šla
Grafika: ePosavje
Anja Hrastovšek je s svojim jazz kvartetom The Oakleys predstavila skladbo 'Tja bi šla'.

Tja bi šla

Anja Hrastovšek in jazz kvartet The Oakleys

BREŽICE Anja Hrastovšek, ki se z The Oakleys najbolje počuti v jazzu, je tokrat pripravila prikupno, lahkotno skladbo, ki združuje jazz s popom in pripoveduje o njeni (in naši) trenutni realnosti. Pesem 'Tja bi šla' je nastala čisto spontano. Anja in avtor skladbe, Robert Petan, sta tudi sicer prijatelja in na enem od njunih, v teh časih sicer redkih, srečanj se jima je utrnila ideja, da bi naredila skladbo o tegobah, ki nas dandanes pestijo. In nastala je lahkotna in prikupna 'Tja bi šla', pesem o tem, kam bi, a ne smemo.

"Po svojem tempu je skladba izven moje cone udobja"

''Priznam, po svojem tempu je skladba Tja bi šla izven moje cone udobja in tako sem si prvič, ko sem jo poskusila zapeti, skoraj 'polomila zobe','' je v smehu dejala Anja.  ''Zelo rada namreč pojem dolge tone in fraze, ta pesem pa je drugačna,'' dodaja.

Videospot so posneli v Brežicah

Pesem je Anja sicer prijavila na letošnjo Popevko, a ni prišla skozi sito. Zato jo je s fanti iz jazz zasedbe The Oakleys dokončno oblikovala, posnela in danes tudi izdala. Skladbo so posneli v Robertovem (avtor skladbe) Chillhouse studiu, kjer je nastal tudi enostaven videospot zanjo, za katerega je poskrbel Darko Petan. V spotu lahko vidite tudi Njokija, Anjinega kužka, ki ima vlogo tudi v besedilu te simpatične skladbe.

Anja Hrastovšek je jazz pevka, diplomiranka deželnega Konservatorija za glasbo v Celovcu. Prepeva v mednarodno priznani vokalni skupini Jazzva, je ustanoviteljica in glavna vokalistka jazz kvarteta The Oakleys ter glasbene zasedbe SOUL, JAZZ in JAZ, kjer poustvarjajo disco-pop. Poleg tega se kali tudi kot dirigentka MePZ Medicinske fakultete Cor-a in učiteljica pop/jazz petja. Z glasbo se ukvarja od malih nog, v svojem dolgoletnem in pestrem glasbenem raziskovanju pa je prepevala z vrhunskimi pevskimi sestavi in delala z največjimi strokovnjaki svojega področja - tako v popularni kot tudi v zborovski glasbi. Med drugimi je pela z Big Bandom RTV Slovenija.

Skladbo 'Tja bi šla' je Anja z The Oakleys posnela v malo bolj razširjeni zasedbi kot sicer. Pri njenem nastanku so tako sodelovali

  • Anja Hrastovšek – vokal,
  • Nejc Škofic – klavir,
  • Peter Smrdel – kontrabas,
  • Žiga Smrdel – bobni,
  • Urška Supej - kitara in spremljevalni vokal,
  • Maša But - spremljevalni vokal,
  • Anže Vrabec – aranžma in programiranje godal,
  • Matej Humar - zvočni inženir,
  • Robert Rojc - mix in
  • Metod Komatar - mastering.

(nm, bš, eP)

brežice
video
glasbene novice

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja