Skip to main content
V Posavju -2.4° C Torek, 25. januar 2022
26.07.2021
13:48
Konec tedna je bil na hrvaškem otoku Murter v znamenju 2. Slovenske noči Slovenska noči v skupni organizaciji tamkajšnje turistične zveze in Zavoda za podjetništvo, turizem in mladino Brežice.

2. Slovenska noč na Murterju

Minuli konec tedna je na otoku Murter na Hrvaškem potekala 2. Slovenska noč v skupni organizaciji Turistične zveze Murter, Občine Murter, Zavoda za podjetništvo, turizem in mladino Brežice ter predsednika in pobudnika Badminton kluba Pišece. Na stojnicah so se predstavili ZPTM Brežice in nekatera brežiška podjetja. Posebnost obeh večerov pa je bil bizeljski ajdov kolač, ki so ga pripravile članice Aktiva kmečkih žena Bizeljsko. Za še prijetnejše vzdušje in zabavo do jutranjih ur pa je poskrbel Gorenjski kvintet in poseben gost - Ivan Hudnik.

 

Slovenci najštevilčnejši gosti

Po besedah direktorice Turistične zveze Murter Mateje Bašić so Slovenci tudi letos najštevilčnejši gostje na otoku Murter. Verjame, da bo tako tudi ostalo. 
Občino Brežice so zastopali podžupan Bogdan Palovšnik, Katja Čanžar kot predstavnica ZPTM Brežice, Tadej Škof kot pobudnik, predsednik DZ Igor Zorčič ter si skupaj z županom Občine Murter Tonijem Turčinovim in direktorico TZ Murter Matejo Bašić ogledali stojnice in dosegli sporazum o še boljšem sodelovanju. 

 

Slovenska noč
Murter
brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja