Skip to main content
Nedelja, 3. marec 2024
21.03.2020
13:25
Foto: Ansat TV
V Zdravstvenem domu Sevnica od ponedeljka, 23. marca, naprej imajo nekaj sprememb v delovanju. V nadaljevanju objavljamo nove usmeritve za občane.

Od ponedeljka reorganizacija dela

SEVNICA V Zdravstvenem domu Sevnica so v zadnjih 3 dneh vzpostavili vstopno ambulanto COVID-19 za odrasle in pediatrično COVID-19 ambulanto. Delo v ZD Sevnica bo od 23. do 29. marca potekalo po posebnem urniku in protokolih. Vstop v Zdravstveni dom Sevnica je ob odsotnosti znakov infekcijskega obolenja mogoč skozi epidemiološko triažo na glavnem vhodu - tako kot je bilo vzpostavljeno že 2. marca 2020. Enota nujne medicinske pomoči po nespremenjenem urniku za zagotavljanje nujne medicinske pomoči za vse občane vse dni v tednu bo delovala kot doslej.

COVID-19 ambulanti: Za odrasle in otroke

Vzpostavili so COVID-19 ambulanto za odrasle vsak dan v tednu, vključno s soboto in nedeljo, ki deluje od 7. do 20. ure. V njej obravnavajo vse pacienti nad 15 letom starosti, ki kažejo znake infekcijskega obolenja, z znaki, kot so vročina, kašelj, težko dihanje, nahod, driska. V COVID-19 ambulanto so pacienti po predhodni triaži zdravnika (telefonsko ali osebno) naročeni. COVID-19 pediatrična ambulanta bo delala vsak dan med 8. in 16. uro, delo poteka tako kot v COVID-19 za odrasle, tudi za otroke do 15. leta starosti.

Reorganizacija ambulant osebnega zdravnika

Ambulante izbranega osebnega zdravnika družinske medicine bodo organizirali kot ambulanta 1, ki deluje čez teden od 7. do 19. ure in ambulanta 2, ki deluje čez teden od 7. do 15. ure. Navedene ambulante delujejo za paciente, ki ne kažejo znakov infekcijskega obolenja (sem spada obravnava kroničnih bolnikov - npr. kronične paciente, ki potrebujejo pregled) in za paciente, ki potrebujejo administrativno storitev, za katero pa pokličejo po telefonu (predpis recepta, napotnice, bolniški stalež, telefonski posvet, naročilnico za medicinsko tehnične pripomočke).

Otroško šolski dispanzer

Otroško šolski dispanzer bo deloval od ponedeljka do petka od 7. do 15. ure, v ambulanti se opravljajo pregledi otrok, ki ne kažejo znakov infekcijskega obolenja. Preventivni pregledi predšolskih otrok do vključno 12 mesecev se bodo izvajali izključno ob predhodno dogovorjenih terminih.

Če je le možno, prosijo za kontakt preko elektronske pošte!

  • Ksenija Kozorog, dr. med., spec. ped.
    amb.kozorog@zd-sevnica.si in 07 81 61 506 ali 051 416 573
  • Danica Štebih Groboljšek, dr. med., spec. spl. med.
    amb.stebihgroboljsek@zd- sevnica.si in 07 81 61 504

Zobozdravstvo

Vse zobozdravstvene storitve potekajo enako kot od ponedeljka, 16. marca, naprej. Za nujno zobozdravstveno pomoč je poskrbljeno v Novem mestu, odpovedane vse zobozdravstvene storitve vseh izvajalcev, ki delajo v Zdravstvenem domu Sevnica ter Zdravstveni postaji Krmelj.

Ginekološka ambulanta

Ginekološka ambulanta ima od 17. marca naprej spremenjen način dela.. Preventivni pregledi nosečnic se bodo izvajali po predhodnem telefonskem pogovoru. Navedeno velja tudi za vse do sedaj naročene pacientke. Za preventivni pregled po porodu se boste dogovorili po predhodnem telefonskem pogovoru. Pacientke prosijo, naj pokličejo na telefonsko številko: 07 81 61 530.

Pišite, kličite

V Sevnici preventivnih pregledov za nenoseče pacientke do nadaljnjega ne izvajajo. Za informacije o receptih, napotnicah, bolniških staležih ter ostalo so vam na voljo na telefonski številki 07 81 61 530 ter elektronskem naslovu: ginekologija@zd-sevnica.si

Patronažna služba

"Patronažna služba dela več kot običajno, kajti narejeni so odpusti bolnikov iz bolnišnic, zato se na domu poleg rednega dela patronažne služba z izjemo preventive izvaja paliativna oskrba in je kontakt z izbranim osebnim zdravnikom," dodajajo v sporočilu.

(bš)

koronavirus
sevnica
zdravstveni dom sevnica

Pridružite se nam