Skip to main content
Četrtek, 29. februar 2024
07.06.2021
09:42
Del etape od Podbočja na Sremič
Grafika: ePosavje.com
Na popotovanju po trasi 3. etape Dirke po Sloveniji smo se pripeljali do Podbočja.

Del 3. etape Dirke po Sloveniji - Od Podbočja do Sremiča

Kolesarska karavana bo od reko Krko prečkala pri Brodu na Podbočju, nato pa jih bo cesta peljala po ravnicah Krškega polja na Drnovo, od tam naprej proti Krškem vse do krožišča pri starem mestu.

Tam na ravnem polju

Kolesarji bodo nato zavili desno po mostu čez Savo na Videm, mimo Osnovne šole dr. Mihajla Rostoharja po Cesti 4. julija proti Sotelskem in do Brestanice, od tam pa mimo Kantalona v Brestanico in mimo Anž na Bučerco. 

Skok na Sremič

Mišice bodo na vzponu na Bučerco že pošteno skelele, v S ovinku na Bučerci jih bo pričakala glasna množica navijačev, do vrha Sremiča ji bo čakal še slab kilometer in pol vzpona. Dobili smo kralja Sremiča!

Predstavimo Posavje svetu!

V petek, 11. junija, na posavskih cestah

Kolesarsko dirko po Sloveniji bodo v neposrednem prenosu prenašali na TV Slovenija 2 in Eurosportu. Posavce vseh starosti vabimo, da predstavimo Posavje svetu, kot je prav in se spodobi. Pripravljate na vašem ovinku kakšno presenečenje? Na info@eposavje.com zbiramo vaše ideje in lokacije dogodkov, da jih bomo lahko posredovali naprej pripravljalcem televizijskega prenosa. 

Enostavno: Fotkaš, posnameš, pošlješ

Na sam dan dirke nam lahko v naše elektronske nabiralnike (naj bo prek elektronske pošte ali zasebnih sporočil na Facebooku, Twitterju ali Instagramu) pošljete fotografije in videoposnetke ter tako sodelujete pri sooblikovanju največje zbirke multimedijskega gradiva s tretje etape Dirke po Sloveniji.

Dirka po Sloveniji 2021

Od 9. do 13. junija bodo na 27. izvedbi Dirke po Sloveniji na slovenskih cestah nastopili najboljši svetovni kolesarji, tudi zmagovalec lanske Dirke Po Franciji Tadej Pogačar. Tretja etapa bo povsem slovenska, začela se bo v Brežicah in po 165,8 kilometrih končala v Krškem. 

V petek, 11. junija, na posavski cestah

"Etapa bo izredno zanimiva, kajti ekipe bodo branile izplen iz druge etape. Zaradi vzpona na Sremič, ki kolesarje čaka 20 km pred ciljem, zaključek etape ne ustreza nikomur. Pretežak je za sprinterje in prelahek za gorske specialiste. V tej etapi je mogoče vse, uspešen beg, sprint glavnine in celo boj za zeleno majico," so etapo napovedali na uradni spletni strani.

(eP)

kolesarstvo
dirka po sloveniji

Pridružite se nam

Poglejte tudi