Skip to main content
V Posavju 9.7° C Sreda, 22. marec 2023
04.05.2021
10:30
Nuša Derenda in Isaac Palma
Foto: Gašper Vrabel
Nuša Derenda je konec marca v svet poslala novo skladbo z naslovom Zaljubljena. K sodelovanju pri nastanku nove skladbe je povabila svojega prijatelja, pevca Isaaca Palmo.

Nuša Derenda in Isaac Palma - Zaljubljena

"Naslov je kot nalašč za novo pesem"

BREŽICE "Zaljubljena je naslov, ki je kot nalašč za novo pesem. Jaz sem zaljubljena v življenje, v glasbo, v svojo družino in Isaac prav tako. Pesem se je gradila kar nekaj časa, Matjaž Vlašič, ki je v moji karieri napisal vse največje hite je vnovič z menoj, melodija pa je kot vselej izjemna," je ob tem povedala Nuša Derenda.

Pri novi skladbi sta sodelovala tudi Rok Lunaček in Krešimir Tonec

V njeni ekipi sta pri novi skladbi sodelovala dva novica. "Rok Lunaček  je napisal čudovito besedilo in s katerim sem pričela sodelovati že leta 2019, popolnoma nov del moje ekipe pa je enkratni Krešimir Tomec, ki je poskrbel za popolnoma nov pristop k zvoku. Izjemno sem vesela za tako fantastično ekipo," dodaja.

"Še vedno je to Nuša, ki jo vsa ta leta poznate"

''Leto 2020 je bilo v marsičem prelomno. Kot mnogi drugi sem si tudi jaz vzela čas za premislek in retrospektivo; kako naprej, s kakšnim zvokom, kakšno zgodbo. In zdaj je tukaj – moja prva pesem, ki naznanja nov začetek, novo Nušo. Še najlažje bi opisala zadevo takole – še vedno je to Nuša, ki jo vsa ta leta poznate, hkrati pa smo vnesli v skladbe svežino, malce Nuša ''with a twist'," pravi Nuša, ki smo jo na naših straneh gostili sredi februarja, ko smo povprašali kulturne ustvarjalce o njihovem preživljanju epidemije.

Matjaž Vlašič: "Nuša je del moje družine"

Matjaž Vlašič, avtor neštetih hitov in zimzelenih melodij, ki je spisal vse Nušine največje uspešnice, vključno z Eurosongovsko Energy, z nasmehom pripoveduje, da je Nuša del njegove družine. "In družine se vmes tudi kdaj dalj časa ne vidijo. Enako je v tem primeru. Vmes smo šli vsi malce po svoji poti. Ampak družina se vedno znova sreča. Tokrat v tej neizmerno čutni skladbi Zaljubljena. Sem ganjen.''

Rok Lunaček, avtor besedila, pravi, da je "Nuša ezoterika in ljudskost v glasu hkrati. To je redkost. Tudi Isaac nosi ta čustveni presežek v glasu. Izjemna sta oba.''

Krešimir Tomec: "Sodelovanje lahko opišem samo s superlativi

''Tole sodelovanje lahko opišem samo s superlativi. Nimaš vsak dan takšnih vokalistov v studiu. Vsekakor smo naredili bachato kot je pri najverjetneje še ni bilo," pa je dodal producent in avtor aranžmaja Krešimir Tomec.

glasbene novice
video

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja