Skip to main content
Četrtek, 29. februar 2024
05.01.2022
19:24
Protipoplavna rešitev Kostanjevice na Krki
Foto: Občina Kostanjevica na Krki
Na ponedeljkov poziv kostanjeviškega župana, da se naj avtorji vsebine na letaku "Dejstva ali interesi?" podpišejo z imenom in priimkom, so se odzvali v Iniciativi Kostanjevica na Krki.

"Nič ni anonimno"

KOSTANJEVICA NA KRKI V torek smo poročali, da je pred novim letom v Kostanjevici na Krki veliko prahu dvignil letak z naslovom "Dejstva ali interesi?", ki so ga v svoje nabiralnike dobili domačini. Kostanjeviški župan Ladko Petretič je v ponedeljek pozval avtorje zapisanega, da se naj podpišejo z imenom in priimkom. Kar je člane Iniciative Kostanjevica na Krki pripravilo do tega, da so v ponedeljek zvečer županu in članicam ter članom kostanjeviškega občinskega sveta poslali odgovor, ki ga v izvirniku objavljamo v nadaljevanju.

Spoštovani g. župan Ladko Petretič,

Predlagamo, da se v svoji komunikaciji vseh vrst prenehate sklicevati na politični kontekst protipoplavne zaščite. Politični glasovi razen očitno vas, v iniciativi nikogar ne skrbijo in tudi ne zanimajo. 

V primeru, da smatrate, da gre v letaku za neutemeljena dejstva, predlagamo, da organizirate on-line dogodek, nanj povabite člane iniciative in širšo javnost ter pojasnite, kaj od navedenega ni utemeljeno in argumentirate zakaj. Glede na to, da pišete, da vlagate maksimalne napore in da je projekt v razvojni fazi pričakujemo, da odprete neposredno komunikacijo z občani in podate aktualne informacije. To je osnovna naloga občine, ki pa ste jo vse do sedaj izvajali popolnoma neustrezno in zaradi česar vas v iniciativi tudi pisno ves čas opozarjamo. Če bi imeli odprto komunikacijo z občani, iniciativa ne bi bila sploh potrebna. S tem, da na drugi strani na teren pošiljate razne prepričevalce, ki občane z dvomljivimi argumenti prepričujejo v podpisovanje služnostnih pogodb kaže na to, da svojo vlogo razumete napačno. Občina ni vaše privatno podjetje, kjer lahko enoumno odločate, občina mora predstavljati in delovati v dobrobit občanov. 

Prav tako opozarjamo ponovno, da vaše navajanje, da je občina zgolj partner v pri projektu protipoplavne zaščite kaže na to, da se izogibate objektivni odgovornosti partnerja v projektu, ki mora imeti svoje predloge, svoja stališča in se o njih pogajati in dogovarjati. Vi zastopate stališče Kostanjevice na Krki, vi podpisujete dogovore. Če se projektiranje še ni začelo, kot pismeno navajate, je skrajni čas, da nas povabite k sooblikovanju novih idejnih predlogov, če želimo, da bo rešitev dobra in kakovostna.

Vsa besedila poslana v imenu iniciative so sestavljena in usklajena s širokim konsenzom članov in tako predstavljajo stališče civilne iniciative, ne pa posameznih avtorjev. 

Iniciativa Kostanjevica na Krki

"Pričakujemo, da odprete neposredno komunikacijo z občani"

V zapisanem županu predlagajo, da naj organizira on-line dogodek in v njem pojasni neutemeljena dejstva, kot je zapisal v ponedeljkovem pozivu. "Glede na to, da pišete, da vlagate maksimalne napore in da je projekt v razvojni fazi pričakujemo, da odprete neposredno komunikacijo z občani in podate aktualne informacije. To je osnovna naloga občine, ki pa ste jo vse do sedaj izvajali popolnoma neustrezno in zaradi česar vas v iniciativi tudi pisno ves čas opozarjamo," še zapišejo in v odgovor o anonimnosti avtorjev letaka dodajo, da ima župan seznam podpisnikov Iniciative Kostanjevice na Krki na občini. "Nič ni anonimno," sporočajo.

(bš, eP)

kostanjevica na krki

Pridružite se nam

Novice iz Posavja